CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

12 October, 2009

cooking on sat n sun

since hubby takde masa nak layan gua and anak anak coz keje dia bz bz bz makanya gua pun bz gaklah masak memasak utk menghiburkan hati yg boring nak giler duduk kat rumah muahahahahahaha.... so on ahad....masak choc cheese brownies dan nasi lemak jek.....
double boil butter ... resepi amek dari blog mat gebu ye adik adik
taruh coco satu cawan gaul lagi....
campur ngan bahan lain dan taruh dalam bekas utk dibakar....
burn baby burn.....
siap taruh cheese punya plak bahagian atas
agak fail dari segi rupa tapi rasa....FUHHHH AKU BAGI MARKAH KAT AKU SENDIRIK A++ muahahahahahahha ...sedap oooooo
pehtu masak nasi lemak lauk sambal sotong kembang dan telur dadar sahaja...for some reason aku tak suka aaaaa telur rebus kentut lebih busuk bila makan telur rebus i think hik....
the fantastic sotong kembang dengan lebih dekat....satu piuk gone in few hours jek petang aku nak lantak lagi dah abis dah.....laku tul rasanya kalau aku niaga nasi lemak laku kot huhuhuhu
ni hari sabtu punya masakan
hari tu goreng cucur ubi rebus...sebenarnya kan malu nih nak ngaku acik nak wat kuih gelang tapi tak jadi sudahnya akak taruh air lebih sikit, garam, gula dan baking powder makanya jadilah cucur ni sedap jugak....walau rupa fail sokmo huhuhuhuhu
buat cucur tu sementara tunggu custard pudding masak hik hik hik
sudah siap tabur gula perang atas ....
sedap laaa plak
actually kena letak dalam small ramekin since takde aku taruh jek dalam bowl huhuhuhu
cencaluk ni kan.......sedap dimakan bersama......next------
kangkung...disiang oleh faiz, sarah and sue ...isk buat satu keje bahagi tiga org
dalam kuali goreng cili api, bawang merah, bawang putih yg ditumbuk bersama belacan
taraaaaa jadilah kangkung goreng belacan
slurpssssss.....sedap ooooo digoreng oleh encik faiz under my supervision....
cendawan pula....di masak bersama-----------
taraaaaaaa
perut lembu yg dah bersih - dibeli di tesco ye adik adik di potong kecik kecik, toskan dan masukkan dalam periuk VISION hik takde vision periuk lain pun boleh saja aku nak berlagak kui kui kui hampeh kan?
tuangkan cili api yg diblend bersama bawang besar
so ginilah rupa dia.... panaskan hingga hampir kering
huhuhuhuhuhuhu dah start mendidih.....
tumbuk cili api, kunyit, halia, serai, bawang putih dan buah keras
takyah hancur sangat kasar sikit lebih menarik
so jadi macam nih hihihihihihi sedap oooo sebenarnya perut ni buat gulai ngan rebung baru best tapi since cari rebung tak ada maka letak cendawan pun best juga..... hurmmm laki aku sepanjang makan asik kata SEDAP SEDAP SEDAP SAYANG u nak kasi i gumuks ke? huhuhuhu

2 doa saya sentiasa cun huuu:

Aidahs

WAHHH... puan sangat rajin memasak.. unlike me... i'll look for excuses.. kerna selalunya what i cooked selalu tak menjadi.... so, i cook the sam stuff most of the time.. ekekekke

haslina razali

hahahahhahaha have to dear coz my childrens and hubby KUAT MAKAN tuhhhhh....oh oh dulu i tak pandai masak gak but dah hari hari org kata practise makes perfect kan? dulu my hubby selalu kata i masak rasa apa apa tah huhuhuhu

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP