CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

03 August, 2010

Choc cheese layer cake ...

As usual bila mood mari mau baking makanya mula laaa PUAN LINA meng google d hik mencari resepi resepi yang baru kan huhuhuhuhu kali ni setelah meronda dan mencari terjumpa resepi ni kat blog ROZZAN recipe... so trylah buat... result kena buat lagi lain kali sebab sgt sedap hik...
this is the goeeeyyyyy chocolatey part bahagi 2 tau
this is goeeey cheesy part
setelah sapu olive oil all over the baking dish kannnnnnn letak 1/2 dari choc portion
dan ratakan....
then the cheese part sume sekali
ratakan juga
then finally the other 1/2 part of the choc ratakan hik
bakar for 60 min pada kuasa pembakaran ultra 3 ultraman dush dush at 160'c kih kih kih over jek
setelah masak biarkan dia sejuk- masa ni kan the 3 stooges yang kuat makan itew telah tido maka selamat laaa kek ini for the time being 
bila bangun tido and before going out to work..eh tinggal banyak ni jek? bawa bekal pi sekolah la tuh  :p
maka mama pun ngan feeling penuh bangga makan laaa 1 slice ngan kurma 2 biji dan kopi nescafe segera 3 in 1 yang kaler hijau tu uhuk..... sedap ooooooooooooooo feeling mcm kat london plak bekfast makan kek kah kah kah

okeh on special request from a madam sal ...this is for u try and enjoy it k? hik

bahan bahan...

Bahan A


180 gram mentega

20 gram serbuk koko, diayak

170 gram gula kaster

3 biji telur

120 gram tepung naik sendiri, diayak

1 sudu teh baking powder, diayak



Bahan B

250 gram krim keju

60 gram gula kaster

1 sudu teh esen vanilla

1 biji telur



Cara-caranya

Pukul butter and gula. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan tepung, serbuk koko dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata. Adunan dibahagikan kpd 2 bahagian.

Di sebuah bekas yang lain, pukul kesemua bahan bahan B hingga kembang.

Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang berukuran 7" dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan

bahan B. Ratakan permukaan loyang. Tuangkan baki adunan A.

Bakar di oven 160 deg C - selama 60 mins. Setelah masak tunggu hingga betul betul sejuk sebelum dipotong dan hidang.

Selamat mencuba.*wink*...

3 doa saya sentiasa cun huuu:

Sal Abdul Rahman

sedap nye! awak, leh bagi resepi tak?

haslina razali

kawan kita dah letak resepi

Sal Abdul Rahman

yeayyyy!!! trima kasih banyak-banyak yer..saya dah terliur tgk gamba tu sbb saya mmg la hantu kek cekelat ;)

nanti nak cuba pastu saya update ok..thanks again. really appreciate it!

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP