CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

10 August, 2011

Nasi ayam....


Assalamualaikum............. puasa tak? huuuuuuuuu cabaran betul puasa ni bagi aku...keta masih tersadai di workshop so EF have to use my scoot for his transport and am transportless at the moment...have to walk to and fro to work...making me felt so lazzzzzzzzzzzzzzzy to go to work... sometimes i have sort of panic attack about what ifssss ...like what if a dog attack me? (my most awful nightmare...) hehehehhe fortunately for me that does not happens INSYA'ALLAH may i be safe always...

Eh ... malam tadi my youngest sis hantar sms kata mummy suruh kol dia sebab dia rindu... dengan linangan air mata kol then dalam hati dah agak dah soklan CEPU EMAS dia........ KO BALIK TAK RAYO NI NA? hummmmmmmmmmmmmmmm dah bagitau berkali kali ... akan cuba my best untuk balik tengok keadaan tak boleh bagi definite answer lagi laaa mummy..... (dengar sore dia mcm tersekat lagi laju air mata aku turun) cepat cepat hand over the fon to my son....... then cuma boleh cakap goodnite mom i'll try yaaa INSYA'ALLAH i'll be there for raya.... tak janji... sedih sob sob sob...

Bila EF beli ayam seekor...u have to know that he's craving to eat something either SOUP atau nasi ayam.. so i guess it's the later...so semalam balik masaklah nasi ayam.... so tengok muka dia berseri seri bila tau aku masak nasi ayam it just makes my day and effort just worth it u know... hilang segala penat lelah... bukan susah buat nasi ayam kata a friend... aku kata mmg tak susah sebab ko pi kedai duduk then order cuba ko buat sendiri... dia kata apa yang susahnya? okeh... process dia

1. ayam kena siang
2. then buat sup ayam...air kena lebih sebab nak guna utk soup, kicap, sambal dan nasi
3. then ayam tu amek toskan plak then perap dengan perapkan dia for at least 30 min then goreng
4. nasi plak kena beras tu digoreng bersama rempah dan bawang then masukkan sup ayam tadi masak
5. then buat sambal cili dia kena blend segala mak nenek then letak a bit of soup then masak sekejap atas dapur
6. kuah kicap plak kena tumbuk bawang putih dan cili letak kicap (3 jenis) then letak soup
7. potong bawang, timun, tomato, salad untuk serving
8. goreng plak papadom

haaaaaaaa mau 2 jam gak duduk kat dapur tu weyyyyyyyyyyyyyyy... aku balik keje 5.30 sekarang ni (mmg bulan pose selalu aku balik awal sejam) then jalan kaki sampai rumah 5.45 then mandi, solat turun bawah balik terus duduk dapur sampai laaaaaaa org azan utk buka pose......... letih ooooooooo ... hik tapi apa yang buat aku suka masak hari hari? Bila hubby dan anak anak makan tambah tambah takleh berenti... penat ke apa ke semua hilang heeeeeeeeeeeeeeeeee .... sebab buat nasi ayam kuih tak sempat buat haaahahahahha aku tak reti multi tasking... aku ROPLAH JINGGA okeh...sila layan gambar nasi ayam...

haaaaaaaa just nice jek semalam ... cuma popadom itu ada gelap sikit kaler dia sebab abang yang goreng .. hehehehehe yang lain rasa semua okeh...puas hati... boleh tambah 3x hehehehehehe... selamat berpuasa



2 doa saya sentiasa cun huuu:

Jiejah @ Iza

ahahha baru plan nak buat nasi ayam petang ni .akak dah mendahului carta ku ekeeke

lina

kan? pose pose ni kena fikir laa nak masak apa nak buka ngan apa laki kita dia bukan amek port pun dia tau makaaaaaaaaaaan jek hehehehehe....

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP