CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

04 February, 2009

FAMILY TRIP TO KOTA BAHRU KELANTAN

and my hero at the museum
hero hindustan ngan doter dia
di tempat RnR di banjaran titiwangsa tempat ni lengkap sume ada toilet, restoran, mini market dan boleh mandi bagai cuma toilet dia charge 30 sen dan utk mandi 50 sen quite bersih juga laa
wayang kulit at the museum
posing sakan nooooo
sebelum masuk museum sebab tunggu hubby habis hisap rokok
aaaarrgghhh rambang mata tak tau nak beli rasa nak hangkut semua sini jual brooch dan berbagai aksesori termasuk diamond utk jahit sendiri kat tudung (terbeli gak adoi tak jahit lagi)
tak tau nak beli mana satu ada tak pernah jumpa byknya tudung bagai2 jenis adoi rambang mata
pasar besar siti khadijah tak sempat singgah round je depan dia ramai org
tak sampai lagi
tasek banding....
kawasan tinggi setengah tempat masih berkabus lagi sejuk betul rasa cam ch or genting
ada terowong kiut giler
kuar dari rumah

On 29/2/2009 we took a trip to kota bahru using the old road via Sg Lalang, Bukit Selambau, Baling, Tasik Banding etc; the whole trip took less than 4 hours we started off really early after Subuh prayers at 6.42 am and after few stop over (don't worry there's lots of r n r area there) we reach kb at 12.00 pm (we had lunch at Taman Tengku Anis) so here the few pic that we managed to snap of our trip there... we only managed to go to 2 places the old MPKB market (the local told me it's cheaper there than the pasar besar khadijah) and the museum and took off heading back at around 4.30 something using another road via machang.... reach home after few stop over at around 11 something if i'm not mistaken hehehehehe

2 doa saya sentiasa cun huuu:

umiyumi

kak ina, lenkali boh la gambo brg2 yg diborong kat kb tu.. nak gak tgk bapa plastik kena angkut hahahaha.. sempat melawat muzium lagi tu.. cayalahh..

haslina razali

hahahahahahaha sebab keta parking kat mpkb maka sume barang tu turun jek dari atas terus letak dalam keta pehtu jalan kaki rata2 tulah pasal tak tau nak gi mana dah agak kalau gi pasar khadijah lak for sure shopping lagi... ni laki aku dok ajak pi lagi kb dia tak puas shopping lagi hari tu (dia beli kain pelikat dan batik utk sedekah kat auntie, uncle dan cousin dia) so dia ingat nak beli lagi laa lawa2 murah lak tuh huhuhuhuhuhu melambak tudung aku dia beli habis yg lama aku sedekah kat sarah

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP