CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

15 April, 2009

pasar malam food aka nite market...

nasi ni makan ngan masak lemak cili api ketam pehtu bubuh sambal belacan pergggghhhh
belum masak lagi tengah mengelegak
thehehehehehehe
bihun sup ni laki aku beli kat pasar malam just 2.50 sahaja caya tak caya?
kuih apa nih eh? kuih ni free...kawan anak aku jual ...laku kuih ni sebab sedap
bapa budak yg meniaga kuih ni dulu chef kat hotel so every kuih yg dia jual mmg fantastic

ok salam sejahtera untuk korang sume yg sudi baca blog aku (adakah kikikikikikki lantaklah aku tau sapa yg suka baca bebelan aku yg tah hapa hapa nih)...so di BEDONG ni tempat aku tinggal selalunya ada 2 pasar malam satu pada hari selasa dan satu lagi pada hari ahad..so selalu anak2 aku sibuk laaa nak makan itu ini dan macam macam lagi laa dan terus terang kata pasar malam kat sini still murah lagi (compare ngan semenyih....) so semalam hubby aku beli apam balik (ni favorite aku dari dulu dulu) bihun sup, laksa... tapi malangnya bila aku balik apam balik tu dah kena makan dgn anak kucing 3 ekor tu yg tak reti reti rasa kenyang bagi makan berlambak pun tak kenyang gak geram tul pehtu aku share makan bihun sup ngan hubby anak2 makan laksa laa depa mmg suka makan laksa or laksam... pehtu kawan faiz ada jual kuih aku tak tau laa kuih tu nama apa eh tapi aku tau kuih tu di bakar laaa dan amat sedap ... kita dapat free sebab kawan dia ambik daun pandan dari rumah aku so.... alhamdullilah laaaa
malam plak seperti biasa aku nak save time prepare lauk untuk makan tengahari dan breakfast so aku masak laaa masak lemak cili api ketam seperti yg laki aku suka makan tu kan pehtu tumbuk sambal belacan siap2 ...ketam tu masak ngan nenas perggghhh lepas masak si faiz makan 3 pinggan itupun ada hati nak tambah aku kata jgn melampau sangat makan tu ingat ingat sikit ko dah nak tido.... hehehehehehe
pehtu siang ni makan nasi bersama ketam, sambal belacan (terpaksa tumbuk lain sebab yg malam tadi dah habis) keropok biasa goreng (ni laki aku suka sangat makan ngan nasi) dan telur dadar yg dimasak oleh laki aku (sedap laaa sayang cam kedai siam punya siap ngan garing sume cukup).... sekali laki aku toleh toleh tengok eeh eh licin even telur dadar yg penuh satu pinggan tu tinggal seciput jek lagi hehehehehehehehe...

2 doa saya sentiasa cun huuu:

hapPY zuRa~~

kak inaaaaaaaaaaa... bley ke belikan zura kuih tu? nana tingin sgt makan kuih tu.. tp macik zura x wat dah..

haslina razali

bleh dia jual hari hari mai laaa

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP