CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 May, 2009

BIHUN SEMPOI GILER

tengok tu kuali kosong dalam masa tak sampai beberapa jam
ingat nak makan laaa lagi kan sekali tengok eh eh biar betul
laki aku suka bihun stail lembab ni...
kuah bihun dalam proses masak
sos tomato dan kicap masin
kicap cap kipas udang ni mmg sedap
kicap lemak manis-su suka makan ngan nasi
cili yg direbus dan blend

So hari tu masak bihun sempoi giler sebab malas ... bahan bihun hanyalah
1. bihun yg direndam - 2 bungkus-baru cukup famili aku makan aku tak tau famili korang
2. cili kering yg direbus dan di blend
3. bawang besar-potong dadu
4. bawang putih - tumbuk halus
5. ayam - about 300gm-potong kecik kecik
6. sos tiram, cili, tomato, kicap masin, lemak manis heheheheh ooo a bit of nampla
7. garam dan gula
8. minyak untuk menumis
cara caranya
cam biasa tumis bawang besar dan putih sampai naik bau dan tuang cili blend ke dalam masak sampai naik minyak and then masukkan ayam kacau lagi masukkan segala sos dan kicap pehtu garam dan gula then last sekali masuk kan bihun kacau sampai bihun masak dan siap... conclusionnya....
a. fadz-makan 1 pinggan - then later on perabih buang yg dalam kuali sampai licin
b. anak anak tak tau tapi according tu suraya dia makan 4 mangkuk dan later on tambah

2 doa saya sentiasa cun huuu:

umiyumi

wahh kak ina masak apa gerenti licin punya hehehe.. nak sikitt!

haslina razali

meh aaa pindah duduk dekat kita became neighbours everytime aku masak apa apa aku hantar kat ko n vice versa kui kui kui

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP