CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 May, 2009

CARBONARA SPAGHETI ALA LAZY

air batu campur ni takde kene mengena tau saja aku kasik dia interframe

hmmmmmm sedap dimakan panas panas
letak cheese cream dan cheese slice
letak sos dolmio
masukkan ayam dan mushroom
enoki mushroom
ayam dan mushroom campur campur
masukkan spageti yg dipatah kepada 3 bahagian supaya cepat sikit masak
black pepper coarse
italian herbs
cream cheese
dolmio sos dan mushroom campur dalam botol - kalau ada fresh lagi bagus
letakkan air biar dia mendidih
goreng bawang besar dan bawang putih sampai lembut

Muahahahahaha jgn laaa jgn terkezut melihat nama masakan aku nih...ni antara satu satunya mende yg aku paling suka masak sebab cepat dan sedap hehehehe dan yg penting laki aku mmg suka makan (even pagi tadi dia tanya ada lagi ke spageti tuh...alahai... mana ada dah sayang oi.....)... cara masak dan bahan sempoi giler...kalu korang malas cam aku sila laaa ikut cara2 aku yg pemalas tapi yg penting sedapkan..tak tau laaa aku mati mati rasa sedap kalau korang tak suka cheese mcm madam umi kawan aku tu tak dapek laaa den nak tolong kan kan kan....so bahan bahannya
1. spageti-patah 3
2. bawang besar dan bawang putih
3. italian herbs
4. lada hitam
5. cream cheese dan cheese slice
6. mushrooms-campur campur
7. ayam/daging/seafood - malam tadi dalam fridge ada ayam jek so guna ayam
8. minyak zaitun or apa apa minyak korang suka
9. dolmio sos- kalau takde boleh ganti ngan paket vono or campbell
10. lemon or kalau takde korang boleh letak cuka makan 2 sudu
11. jgn lupa sos tiram/garam/gula ikut suka korang...
gambar air batu campur tu takde kene mengena saja nak tunjuk sebab my bos belanja tadi pehtu lupa laaa nak ambik gambar lemon yg diperah setelah api di tutup hehehehehehehehe

4 doa saya sentiasa cun huuu:

Wana

sedapppnyerrr.... series best wooo.... sis ni... plzzz jangan wat n3 yang sedap2.. plzzz...


Raya nanti ajak wana datang umah tau n make sure sis masak sebijikkk camni taw taw taw...


Ko tak, haruslah wana merajuk...

haslina razali

hahahahahahaha wana dipersilakan dgn tangan terbuka apa salahnya so far bukan wana jek merajuk ada lagi yg menanti lasagna hahahahahaha

umiyumi

weii cedapnya abc tak aci tul buat umi teringin abc lagi ni uwaaaa

haslina razali

hahahahahahaha abc yg interframe tu yg sedap ceh.... :p

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP