CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 August, 2009

ZURA TAG LAGI ihiks....


Ye mekasih pada madam ZURA yg sudi memberi kerja rumah pada saya yg terover takde keje nih makanya dengan berbesar hati saya menjawab soalan nya spt berikut ,

1. Berikan 1 hobi yang paling anda gemari:-
JIMAT DUIT SHOPPING ihiks.....

2. Berikan 2 nama kawan anda yang paling rapat dengan anda:-
1- UMI.... MY PAL MY BUDDY kamceng laaaa dengan dia sebab share similar things together
2- ZURA - MY SIS yg satu satunya hari hari without fail ym ngan aku then dah jumpa 2 x ngan aku katanya aku kan takde geng kat sini ihiks....

3. Berikan 3 jenis warna yang anda suka:-
1. Brown- favorite the most sebab selalu mmg cantik
2. Hijau- rasa sejuk jek hati bila pakai green
3. Blue - always feels romantic in blue

4. Berikan 4 nama orang yang paling anda sayang:-
1. FADZLI-my hubby
2. MAMI - mak saya
3. MY CHILDREN - yup all 3 are equal as one person
4. MY SIBLINGS - all are loved equally ok no compromise

5. Berikan 5 jenis sifat manusia yang paling anda benci:-
1- hipokrit - depan kita lain belakang kita lain - just be honest
2- perampas suami org- apa tak laku sangat ke nak rampas suami org? mencik
3- pencuri - panjang tangan kalau tak mampu wat cara tak mampu jgn curi DOSA
4- penipu - suka tipu sana tipu sini hingga every word yg kuar dari mulut tu sume takleh percaya
5- suami/isteri org yg dah kawin but still mengatal - tak faham dah kawin wat cara dah kawin nak mengatal lagi wat apa?

6. Berikan 6 benda yang mesti anda bawa sebelum keluar dari rumah:-
1- fon - my lifeline to the outside world hik hik hik
2- purse
3- kunci kenderaan
4- beg mekap- kecik
5- spare perfume miniatures
6- mint or chewing gums...

7. Berikan 7 destinasi percutian yang anda ingin suka kunjungi:-
1. LONDON *wink with a nod to ZURA*
2. BANDUNG *wink lagi angguk2 ngan ZURA *
3. MACAU * wink kelip kelip mata ngan FADZ*
4. AUSTRALIA * gud die mate ihiks...nak peluk kangaroo dan kola bear*
5. PARIS * nak gi naik eiffel towers and peluk kaki dia*
6. DUBAI * wow bestnya naik unta hahahahahahahahha*
7. SWITZERLAND * nak gi naik alps nak main ski*

8. Berikan 8 kenangan yang paling anda tak dapat dilupai:-
1) first time dating ngan FADZ dia datang naik motor kapcai ngan suar jeans koyak lutut dalam hati alamak sengkek ke mamat nih? ihiks tapi dia tutor aku so pikir balik ooo mamat ni sempoi jek
2) naik keretapi sensorang from kl to b'worth nak gi jumpa parents fadz masa tu bapa dia admitted to penang island hospital becoz of heart attack n he requested nak jumpa bakal menantu dia...oooo ngeri ooo saya tak pernah gi mana mana sensorang * pengalaman naik keretapi sorang2 sungguh ngeri* kena raba ngan seorang indian yg sgt tua
3) bila FADZ tanya nak kawen tak? ihiks
4) time FADZ lafaz akad nikah tetiba rasa sayu sebab takleh tido ngan mak lagi *sob sob*
5) first time masak sebagai isteri fadz * dia cirits siap berdarah sebab aku terlebih cili api*
6) bila fadz accident (time tu tengah tunang) then dia mc 2 minggu parents dia amek bawa balik kedah *sob sob sob* so sedih bila dia call up ada sore sumbang m.i.l kata udahlah tu cakap takat patut udahlah.... rindu nya saya....
7) gave birth to my son...*tak dapat tengok sebab asik kakak nurse tu pinjam* i operate dahhh so takleh bangun...
8) my first job as a production operator *isk teringat lagi kakak kakak dia hitachi apa kabar agaknya diaorang eh?*

9. Berikan 9 impian yang anda impikan:-
1) nak gi wat haji with fadz and my mom
2) anak anak sume berjaya dalam pelajaran dan hidup mereka
3) dapat my own car after so long - black toyota yaris will do
4) nak gi travelling all around the world
5) nak KURUS wakakakakkakaka asik gemuk jek boring laaa
6) nak sampai target duit simpanan yg banyak ihiks
7) nak jadi wanita yg rajin mengemas rumah ihiks
8) nak jadi isteri yg tak melawan cakap suami *payahlah dah biasa berdebat kan*
9) nak jadi seorang yg berjimat cermat dan tak suka membazir hik hik hik

10. Berikan Award dan Tag ini kepada 10 orang kenalan blog anda:-
1. sapa eh? kepada semua kawan yg sudi dan rajin nak wat sila amek... aku kadang tag korang tak buat pun yg rajin wat pun zura makanya malas nak tag korang bluekssss.... ihiks

2 doa saya sentiasa cun huuu:

umiyumi

kak ina, nak share makanan kak ina bole ka? salu masak sedap2 tu. pastu nak share suraya bole ke? hehehehe takpun pinjam seminggu dua hehe.. tp kalu dia komplen byk, umi hantar balik la hahahahaha

haslina razali

hahahahahaha umi kot tak larat layan laa si su tu banyak songeh + anak bujang umi dua org fuhhh pening auntie umi nanti.. alahai my pren kalau duduk dekat apa salahnya ku hulur jua apa saja yg ku masak utkmu ihik

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP