CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 June, 2010

My life in a week hik...

Wow ...lama giler tak update...bz sesungguh bukan main main nih... hik dalam aku bersyukur sebab dapat assistant baru (very efficient, diligent dan initiative...very good i loike this kinda person .. unlike the previous ones hopefully she'll stay longer...) anyway...moving on...minggu ni agak best sebab unexpectedly my hubby bawa kita org tengok wayang at the new village mall punya cinema...
masak nasi daging
kangkung and masak lemak cili api pucuk ubi dan ayam...lama tak masak lemak nih...
mahal tul tiket kat panggung baru tu 11.00 rm flat price ko....so aku anak branak utk tiket jek 55.00 rm hurmmm makan pizza pun kenyang hik...
muka muka seronok dah lama giler tak melalak ke mana mana kan....

terajin la plak wat cheesecake sgt sempoi dan senang giler buat.....
biskut ikut suka 175gm di blend (jgn hancur sgt)
butter 75 gm - cairkan dalam periuk dan gaul sebati

dah sebati tekan dalam baking dish or watever koram pakai....taburkan nenas yang diasingkan dengan air dia
aku guna nenas dalam tin cap ayam brand hik...air dia simpan tau
letak dalam fridge sementara sediakan cream cheese

cream cheese 450gm whisk dia then masukkan vanilla extract/esen 1 sudu teh
gula castor 175gm (kalau tak suka manis kurangkan 150gm)
telur 3 biji (sederhana besar)
air nenas dari tin tu masukkan sekali...

keluarkan baking dish dari fridge then tuang adunan cheese tadi

bakar for abt 40 to 45 min dengan kepanasan membara 180'c (ni ikut oven masing masing)
lepas off aku biarkan dia dalam oven another 30 minit or so

chop aku tipu tak sampai 30 minit (tak sempat dia nak set aku dah cekik...adalah sgt setapppppppppppppppppp...nak buat lagi aaa bahan dia sempoi giler ....
by rite aku amek resepi ni dari bake with rachel punya website tapi aku tak jumpa berries kalau korang jumpa blueberries tu boleh guna laaaa 175 gm berries dan telur tu tambah jadi 4 hik since aku dah tuang air nenas ke dalam nya maka aku kurang pengunaan telur kepada 3 saja hik hik hik LINA KAN PANDAI MODIFY tulah jadi dia ...
ok...EN FAIZ MY SON tak suka cheese tapi dia suka nenas so end up dia makan takleh benti dia kata tersedap di dunia mengalahkan cheesecake SR ehem...
EN FADZ kata...eeeeeeeeeee tak suka cheesecake u ni sebab i takleh benti makan TOLONG...nanti i gemuk cam u....(still sungguh kureng laa kan biak pi laa kat dia yg gemuk tu dia bukan aku muahahahaha)
CIK SARAH N SURAYA saling tolak menolak masa nak amek siap kena marah sebab tak sampai 30 min kek tu dah tinggal 1/4 sahaja dari baking dish tu ..amat tak patut kan? ada lebih sikit letak dalam fridge esok tu makan sejuk pun SETAPPPPPPPPPPPPPPP ooooo slurpssss...

0 doa saya sentiasa cun huuu:

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP