CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 November, 2010

Anak anak dulu dan sekarang

Salam korang.... semalam ym ngan Puan AYANG ... sekali cite cite pasal anak anak laaaa ni punya education... was saying how way advance it was than our days back then... last time as i remembered i only went to an english class tusyen (itupun sekejap sahaja sebab according to my tutor i terlalu pandai no need to bother for tuition ngeh ngeh ngeh) anywho... anak anak sekarang jam packed dia punya schedule even during cuti sekolah mcm mcm aktiviti bersusun kan? kadang pikir pikir aku dulu takdelah spent whole day studying and what not...rutin sekolah harian aku ...pergi sekolah, balik, lunch, buat keje sekolah then after keje sekolah settle dan di cek oleh PUAN MARIAH dan di approve then ada pelepasan utk pergi main main... i will spent abt 2 hours main galah panjang, rounders, teng teng, lompat getah and mcm mcm laaa permainan yang langsung tak hi-tech tapi agak melekakan.... what my mom requires from me is to reach home before 7.00 pm ...kalau aku arrived 7.01pm - kena sebat okeh (ye PUAN MARIAH dulu garang ngan aku)...

*anak anak aku sekarang*
pergi sekolah, balik kena pi kafa or tusyen or ko korikulum then arrived home at 6.00pm pi jalan kuar sat before 7.00pm kena balik juga juga kalau lambat ... kena kunci luar rumah sampai pukul 9.00pm okeh huhuhuhu..
permainan ...kalau cite galah panjang terngangga okeh...cuma tau either ps2 or games di laptop sahaja or monopoly, chess hehehehehehhehehe

Communication wise mana ada mcm sekarang kan? Dulu kalau nak kontek kawan or sedara pergilah ke public fon...bawa duit syiling hehehehehehehehe surat menyurat tulis tangan pehtu jilat stem letak dalam tong pos ....bebudak sekarang semua ada within reach nak call just tekan tekan jek kat HP (provided mama or papa top up) surat menyurat? apa tuh? tak paham laaaa can sms maaaaa or email jek kan? huhuhuhuhu

Dulu dulu mama join pandu puteri, pengakap dan bulan sabit merah okeh ...anak anak sekarang dengan kadet polis laaaa doktor muda laaaa menda laaa puteri itu puteri ini aku pun lost track of what they are joining sampai naik penin...asiklah beli uniform tu uniform ni huhuhuhuhuhu....

motip cite? yuran sekolah sekarang sangat mahal tau ... belum campur ngan duit PIBG lagi duit koko lagi duit mcm mcm segala mende yang harus di beli dan dibayar sampai during cuti sekolah pun ada aktiviti lagi .... dulu aku cuti sekolah balik kampung ...mandi sungai or air perigi best...pehtu naik sampan ngan kengkawan pi cari KARIKAP (sejenis siput) or udang sungai or siput sedut and rebung di tebing sungai mana ada tusyen during cuti sekolah? so until later later cukup laaa PUAN LINA membebel dan mengatuih kan rasa ketidak puasan hatinya hehehehehehhe...sebenarnya aku tengan risau result SARAH nak kuar dec ni then next year FAIZ plak spm huhuhuhuhu

3 doa saya sentiasa cun huuu:

NURA

salam sobat
memang berbeda anak-anak dulu dengan anak-anak sekarang.
anak sekarang sudah banyak mengenal kecanggihan modern dan sudah pandai segalanya dan tidak bisa dipaksakan kehendaknya, bahkan sudah berani protes,kritik juga ya, dengan orang tuanya.

NURA

semoga sehat dan sukses selalu mba Lina sekeluarga.
salam hangat dari kota Aljubail Saudi Arabia.

haslina razali

NURA salam kembali...mekasih singgah yaaa buk...take care and may ALLAH bless u always...

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP