CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

24 August, 2011

5 hari lagi nak raya


Assalamuailaikum.... sahur....pehtu buka....sahur pehtu buka tetiba lagi 5 hari nak raya ...adoi ai... selalunya time ni aku dah excited nak raya sebab serba serbi dah beli or dah kemas kemas rumah and kain baju nak balik kampung but this year.............. mcm hambar jek rasa bila laki aku kata big possibilities tak balik kampung ... rasa mcm tak sampai hati nak bagitau adik, kakak n abang bahawa mungkin kami tak pulang beraya di tempat yang mereka suka sangat tu... bila aku kata kita tak balik tahun ni ...3-3 marah kata napa laa mama ni celupar sangat? tak seronoklah raya kalau tak balik kampung ...so aku diamkan aje... bila mereka tanya bila boleh start packing? aku diam jek seribu bahasa sambil suruh mereka tanya papa laa asik tanya mama jek... sekarang ni dengar lagu raya yang gumbira pun rasa sedih... hurmmm anyway dah lama giler aku tak makan mende ni... saja pesan kat abang time dia pi PARAM (mmg every year dia ditugaskan membeli belah di param dengan bajet 3 ke 5 ringgit sajork) hahahhahahhaha kalau ada beli laaa... lama lama sekali makan sedapkan?
sebenarnya kan....... dah lama tak makan aku lupa apa nama dia ..so time suruh faiz beli tu aku kata beli tahu panas ...dia confuse giler...then info kat papa dia ..papa dia kata alah tahu biasa tu pehtu goreng jadilah tahu panaskan? bukanlah...iyelah (gaduh ..) pehtu aku describe kat faiz alaaaaaaaa yang ada dalam bekas bulat lepas tu dia letak gula merah laa, pandan laaa, mende laaa ooooooooooooo dia kata itu TAUFU FA LAAA hehehehehehehe...sian teruk agaknya puasa sampai hilang ingatan..kih kih kih then nak cover baik punya aku kata kat laki aku alah orang kampung i panggil tahu panas laaa ... laki aku angguk angguk jek okehlah tu kan? hehehehehehhehe



2 doa saya sentiasa cun huuu:

Jiejah @ Iza

x balik kg raya ?? huwaaaa tumpang nangis .
saya tahun ni maybe bali slps solar raya , incik laki ngidam nak solat raya kat sini dulu ..bolehhh?
hahahaha geram jekkk .

lina

isk isk isk sembahyang kat mana pun sama jerk kan? tapi kpg u dekat takpelah kampung saya nun jauh huhuhuhu dengar lagu djdave pun nangis kah kah kah...tak pernah nangis dengar lagu raya...

anyway selamat hari raya...may u enjoy u idul fitri bersama famili tercinta especially budak debab tu

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP