CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

13 April, 2009

buah pelam


nampak tak buah dia lebat? pokok ni dah sama tinggi ngan rumah aku

Rumah korang ada tanam buah tak? area rumah aku ada macam2 mende sebab arwah bapa mentua aku dulu sangat rajin org dia suka sangat tanam macam2 sekarang ni rumah aku ada 2 pokok rambutan, 2 pokok pelam, pokok kari...betik, durian....belimbing dan macam2 lagi laaa aku ni mmg jarang keliling kawasan rumah aku tuh sebab aku balik selalu dah petang masuk rumah tak kuar laaa kecuali kalau nak gi jenjalan jek... sekali semalam baru perasan pelam yg depan rumah tu dah berbuah dengan jayanya yg belakang rumah jgn cite laaa siap org datang curi tengah malam sebab buah dia sedap giler...hari tu apek belakang rumah tu dah kena sound ngan laki aku...kita org bukan kedekut tapi dia tu kurang ajar suka2 dia jek ambik siap panggil sedara mara dia bagai cam pokok dia dahlah tu ambik tak bagitau pun nak ambik so kira cam mencuri laaaa cuba laaa dia tu ada courtesy nak tanya boleh ke nak ambik so kita org takde laa kisah sangat kekadang aku nampak dia siap cekak pinggang duduk bawah pokok pelam aku tu sebab susah hati tengok buah tuh.... hampeh tul....so kalau ada sesapa yg baca blog ni dan tersesat area rumah aku pehtu teringin nak makan pelam cicah ngan kicap (kicap, gula, cili api dan belacan perggghhhhhhhh cicah tak hingat babe....) jom arrgggghhhh...

2 doa saya sentiasa cun huuu:

umiyumi

sib baik la umi dah lama stop keje cicah mencicah ni.. kalu tidak, mau botak pokok pelam kak ina ni hehehehe

haslina razali

hahahahahahahaha.... tinggi tuh aku pun malas nak jolok

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP