CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

23 May, 2009

What's our topic for today? GREEN EYED MONSTER...

Jeng jeng jeng....
green eyed monster ialah salah satu perkataan dalam bahasa english yg membawa maksud...JELES GILER...
ni bukan apa aku nak cite pasal neber aku belakang rumah ni.... anak dia ngan anak aku su is bff laaaa so anak dia selalu laaa lepak rumah aku....makan, main games dan mcm2 laa kat rumah aku dan as usual laa bila tiba time makan of course laa kita ajak dia makan sekali takkan laa tergamak kasi dia tengok jek ye tak? so one fine day this girl boleh balik dan tanya mak dia ... napa ibu masak tak sedap macam mama suraya? so this mom rasa kecik hati or what i donno and not bothered hehehehehehehehe... bila suraya pegi rumah dia plak dia boleh tanya suraya this question...' antara auntie dan your mom sapa cantik?' suraya being the dutiful doter and all of coz laa jawab...'mama sayalah...' sekali aaa itu auntie boleh kata camni wooooooo ' tapi mama ko gemok!!!!!' huhuhuhuhuhuhu
apakah dosa dan salah aku? suddenly dia leh cakap camtu...so my fadz kata dia dengki laa tu ngan u sebab anak dia kata u masak sedap...rasa tak puashati laaa kot...ohoooooo jgnlah macam tu kawan.... u kadang ambik mende keliling rumah i suka ati u jek tak bagi salam or tanya kan i tak kata apa wooooooo..... u ambik daun limau purut sebab nak wat tomyam ... i tau i nampak u terhegeh hegeh ambik suka hati u but as a good neber i tak kata apa laaaaa... and then u ambik daun kari, daun pandan selagi apa u boleh ambik u ambik suka hati treat as if .... reta bersama tapi i tak kata apa padahal i boleh saman u trespassing and what tapi noooooo i'm not busuk ati like that... i anggap takpelah mende makan tu i sedekah laa ngan ikhlas hati but bila dengar this sort of rubbish rasa kecik ati gak.... habis satu bab
lagi satu cite yg paling best...kami ni adalah few rumah sewa kan kan kan so ada satu famili ni dia sewa dah lama bertahun dulu dulu takde masaalah tau sewa bayar on time and all tapi lately (aku notis semenjak last year laaaa) dia bayar ikut suka dia jek .... ni dah masuk 3 bulan tak bayar so my hubby gi tanya dia kata ada problem laa mende..my hubby kata jgn ingat u je ada problem kita pun ada gak esok banyak sangat u tangguh kot tak terbayar kan kan kan.... tapi yg PALING BEST dia boleh datang rumah aku jolok pelam, ambik jantung pisang dan apa apa lagi sesuka hati dia masa aku takde rumah...then dia bagi singgit kat anak aku... eeee takde kaaa perasaan malu? kekadang terpikir gak...sapa tuan rumah nih? kami ke dia? tapi dia mmg selamba tak malu pun... anak anak dia aku tak tau nak kata apa balik tengah2 malam jantan hantar ... dia tak risau ke anak2 dia macam tu? aku pesan kat anak2 aku even yg boys pun korang balik after 7 siap tali pinggang aku bagi...now is the time to go to school and study bukan nak mengatal... tapi alhamdullilah takde laa anak2 aku buat perangai camtu..tak tau nak kata laaa kan aku berdoa anak2 aku bukan camtu...but ... malas nak cite pasal org tapi aku saja nak release tension...
so maaf dan sorry pada korang yg terpaksa baca post luahan hati ini hahahahahhaha rasa lega sikit sebab my hubby ni jenis terlalu baik so org wat apa pun takpe kekadang aku lak yg lelebih cam ada share...(ihiks...hint hint kat hubby ....)...takpelah tu janji aku dan famili aku bahagia dan selamat udahlah....amin....

2 doa saya sentiasa cun huuu:

MamaFaMi

Eh eh... ada gak orang orang macam ni ek? Mama kan, on the way ke tempat tuition Syahmi, adalah satu rumah tu banyak bunga kembang pagi tu. Ma cukup berkenan betul. Warna cantik cantik. Dia tanam kat luar pagar rumah, kat tepi jalan je. Tapi ma tak berani nak main petik. Jadinya, sampai sekarang pun, dok tengok je la bila lalu tepi tu....

haslina razali

loooo mcm tu laaa org kata bersupan santun dan berbudi bahasa.. kadang kadang tuan rumah bukan kedekut ke hapa cuma minta appreciates laa dia tanam mende tu tapi ada laaa cara dia kena minta kebenaran laaaa hihihihihi ada wooo wujud ooo org camni tu duduk sebelah rumah jek...

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP