CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 June, 2009

Sabtu 20.6.2009

Hokay sabtu kena keje.....dangggggggg takpe half day saja sampai jek asst aku take over aku chow....remember told u all sebab mak usu masuk hukm? so sampai rumah hubby kata u nak balik siap cepat bagitau anak2 kita bertolak balik dalam kul 2.30 hokay call up nabila confirm usu still in hukm till monday...then kata nak tumpang tido umah dia laaa sebab dia tinggal sorang so bersiap laaaa nak balik semenyih......on that day...
1. Fadz terlupa handfon patah balik ambik last last tolak dari BEDONG kul 4.00pm sighhhh...
2. Singgah 2 rnr...makan and mandi solat etc;
3. sampai semenyih kul 9.30 MLM CAMTUH huhhhhhh.....
4. bagitau my sis mimi i'm coming don't even bother telling mak sebab kang dia sibuk nak wat macam macam...so suruh mimi pegi tunggu aku kat rumah mak...eloklah minah tu dua dua anak kecik dia mentua dia ambik jaga dan hubby dia ada meeting (maklumlah ajk rukun tetangga kat taman dia duduk tu) suka laa dia leh lepak ngan aku huhuhuhuhu ....
5. kena marah ngan mak...dia punya first word 'NGADA NGADA BETUL BALIK TAK BAGITAU!!!!!...." hahahahahahahahahaha so kata kat dia u just rest...i nak gi makan kat luar ajak gi sekali takmo sebab dia mmg tido awal that's why takmo bagitau kang dia prepare macam2 aku takmo dia fenat sebab mak aku still keje sebagai tukang masak eventhough dia dah 60 tahun ++ pun sebab dia kata 'MAK SUKA KEJE...." yelah suka hati mak laaaa....kalau aku duit banyak baik aku gi jenjalan...cari pakwe baru ke hapa ke...dah suggest dia marah kat aku hahahahahahaha
6. gi makan kedai area kampung tu je..baguslah kedai tu betul2 depan rumah pakteh aku (adik arwah ayah) so dah lalu dia duduk buka pintu rumah dia kami pun singgah laaa lepak rumah dia borak borak...huh famili aku mmg rajin lepak rumah famili sendiri...on d way nak gi kedai pun terjumpa makmuk aku (adik ayah jugak) borak gak dia dalam keta kita org tepi tu jek hahahaha dia on d way balik after meeting ..suruh singgah rumah but sori makmuk tak sempat laaa lepak rumah pakteh pun sampai kul brapa kita org dah penat balik rumah usu...borak ngan mimi sampai hubby dia datang ambik dekat kul 2 pagi but biasalah unfamiliar territory so takleh tido laaaa kul 3~5 tu aku dok belek handphone aku wat mcm2 last last kena marah ngan fadz baru tido huhuhuhuhu rupanya uncomfy sebab nak peyed aiseh....
so kuar makan ada mimi, amil (ni yg gambar peace tu adik lelaki aku still single sapa mau angkat tangan....) nabila anak mak usu dan anak anak aku laaaaaa org len sume tak balik kampung minggu ni...yelah cuti sekolah dah over...call up my other sis nijah dia takleh datang sebab aiman dan afiq dah tido then laki dia kuar plak gi main takraw ke mende tak tau laaaaa
aku, mimi dan nabila...satu yg best kita org tak kisah u anak sapa tapi kamceng cam hapa tah.... nabila ni since dia kecik lagi tau kamceng ngan aku dulu masa aku start keje aku duduk ngan famili dia-dia anak mak usu yg bongsu so anak2 panggil dia makcue billa
tu suraya tumpang baca meses so sibuk that girl kan?
3 jejaka my hubby, faiz and amil....
sampai kampung yeaaaaaa.....gambar blur giler masa ambik ni my hubby terlanggar lubang apa agaknya habis goyang sume kajang metro point
sampai dah yaaahoooo.....
kawasan rehat apa rawang tak silap aku singgah mandi dan solat sume
yeahhhhhh toilet break at gunung semanggol rnr...makan sume biasalah anak2 kebuluran laa kot padahal before going out of the house dah makan sesiap kalau berjalan siaplah berenti makan ni kira 2-3x punya mmg compulsary....
tol jelapang ke? blur giler aku nih kalau laki aku tau mampus kena marah!!!!
yeahhh kita lalu terowong dulu....
certain tempat berkabus sangat dan suasana sejuk jek
tambah nilai dulu beb
finally on our way home.....

napa aku suka balik kpg? SEBAB BEST... famili aku havoc...rindu ngan diaorang....rasa tak puas balik kampung....aku siap volunteer nak tinggal dan balik naik bas tapi laki aku kurang setuju.... end of day 1 at kampung....

2 doa saya sentiasa cun huuu:

umiyumi

waahaha tak abis2 ngan posing dia kalu tak dalam kete, kat tmpt makan.. tu maknanya apa ya :D

haslina razali

wakakakakakaka kata laki aku takde keje laaa tu hahahahahahaha

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP