CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

14 July, 2009

Apa beza antara batu satu dan batu seketul?

Ihiks.... ok gambar ni gambar beg beli masa kat siam hari tu.... my hubby kasi option kat kita org hanya boleh beli sehelai baju dan another thing pilih sendiri so......
1.FAIZ - t-shirt gambar motor - valentino rossi (lawa tul shirt dia) dan kasut sneakers... rugged
walaupun dia suka dan minat ngan rossi tapi dia minta kat papa dia belikan dia motor vespa yg lama tuh ahahahahaha ... cita rasa sungguh kureng....(papa kata sila beli sendiri...papa tak beli dah mende camtu kat hangpa)
kasut sneakers mamat ni aku tak tau dia letak mana tak jumpa langsung....


2.SARAH - blouse warna oyen dan kasut warna hitam ada gambar apple - rugged dan simple
kasut sarah yg rugged lawa tul ori leather... puas haggle ngan uncle yg jual kasut tu siap kenyit mata lagi ahahahahahaha... tak jumpa plak blouse oyen dia tuh lawa tul ada riben lagi kat depan ... (napa aku demok takleh pakai kalau aku kurus mmg aku beli 3 helai baju centu).... :(

3. SURAYA - baju gaun rugged dan kasut warna pink (tak sudah sudah masuk ni dah 5 psg kasut warna pink!!!!)
biasalah kasut pink kesukaan dia papa cukup nyampah as if takde kaler lain di dunia ini
baju ni gaun yang ada jaket pendek bila dia nampak jek terus kata adik nak yg ni....pehtu sekarang ni tanya tak gi mana mana ke (intention nak pakai baju ni laaa tuh ahaks....)

4. MAMA- blouse selai, t-shirt selai dan handbag di atas huhuhuhuhuhu...ye laki aku sayang aku lebih kan? ahaks....dan mende mekap nih cam biasalah aku kan boleh jumpa mende nih!!!!
mac fafi- lip gloss- wallah bestnya moist one whole day dan lola eyeshadow yg mmg best giler kaler dia

beg jeans..... beg ni sebenarnya fadz yg suggest dia nampak time kita org tengah minum air kelapa muda.. dia berkenan yg lain...poket dia ada 3 (actually ada few designs) tapi aku berkenan yg ni.. byk compartment oooo mcm mcm...
in natriv young concealer (tak tau aaa pakai nampak muda ke ihiks)

shirt gambar tucens and blouse ini sangat i laik nampak jek terus tunjuk kat fadz nak yg ni fadz pun ngan segera kuar duit bayo ihiks... best kan?

5. PAPA- tak beli apa pun cause according to him baju dia dah banyak (mmg iye pun ...penuh abis satu closets tuh....) eleh berlagak aaa tu tak nak beli baju siam mali ...ceh puih... ... aku tak kisah janji dapat baju baru)... ;)

Ooooo apa connection mende di atas ngan tajuk cite? TAK ADA APA APA saja aku interframe ahaks.... so cite dia cenggini.... pada suatu masa (eceh cam cite dulu dulu la plak) aku memekak laaa nak microwave...kan kata kat hubby....kalau ada microwave ni boleh aaa i perangat lauk ke mende ke watever laaaa kan...so pergi lah hubby aku beli (tak bawa aku ala ala surprise la konon) so setelah dia pilih nak yang mana maka kedai tu kata takde stock yang dia nak tu nanti stock baru sampai depa call dan antar...so 2-3 hari lepas tu depa call up kata lori depa on d way so kami expect akan sampai dalam kurang kurang pun sejam laaaa (alahai sp ke rumah kami took less than 20 minit ok!!!!!) so tunggu punya tunggu ...oooo dekat dekat 5 jam kami pun call laa balik kedai tu tanya....MANA LORI TU? tak sampai pun? ...eh depa kata dah lama dah kuar so illogical laaa tak sampai rite? so dia bagi no fon drebar lori tu tanya .... laaaaa u ada mana? awat tak sampai? dia jawab camni...isk kami dok cari BATU SEKETUL ni tak jumpa pun dah sampai semeling laaa mana nih!!!! masya'allah bila plak yg kami duduk kat batu seketul? dia kata aiks hangpa silap tulis alamat ka? isk takkan laaa silap tulis hang tengok balik betul betul.... bila dia baca balik betul betul kan alamat itu tertera BATU SATU hahahahahahahahahha dia yg silap baca.... kesian kan akhirnya dia sampai gak ngan microwave aku tu setelah sehari suntuk cari tempat yang bernama batu seketul uhuk uhuk uhuk sungguh kasihan..... kawan laki aku kan dia sampai sekarang kalau jumpa laki aku for sure kata oi batu seketul!!! pehtu golek golek gelakkan dia...cam laaa funny sangat kan kan kan?

3 doa saya sentiasa cun huuu:

NURA

salam sobat,,wah keren tu tasnya,,enak dong belanja macam-macam sambil jalan -jalan sekeluarga,,sangat bahagia ya...
boleh ngga ikutan nich,,,,?

suraya

bisa saja sobat...silakan aku sangat hargai hihihihihi

haslina razali

nura...bisa saja ikutan dong... aku suka banget ....

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP