CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

13 August, 2009

AKU MAMA YG MALAS....

SUNGGUH KASIHAN nasib the 3 STOOGES mama dia kalau takde papa mmg malas nak masak!!!!!Muahahahahhaha gelak ngan cara evil nih...so hari ni kita makan pasta bodoh yg takde apa hanya di letak capsicum sahaja...tapi kata SURAYA mmmmmmmm sedaplah mama tak tau laaa nanti balik ada lagi ke tak?
bawang besar yg di mesin jeng jeng jeng
bawang putih 2 ulas - tumbuk sampai halus
olive oil
prego cendawan
chees and butter (opppsss sebenarnya takde fresh milk so aku letak laa butter)
goreng bawang mesin dan bawang putih dan layu masukkan air....sementara tunggu dia mendidih letakkan butter dalam 2 sudu makan
italian herbs - yelah kot beli yg fresh but jarang guna leceh gak lainlah aku hari hari masak italian food then acceptable laa nak beli hik hik hik
bila air dah mendidih sila masukkan fusili (oopsss fusili tak cukup ciput jek maka di tambah ngan angel hari pasta yg halus mulus....)
aha....setelah agak nak masak (rebus dalam lebih kurang 10 minit) sila masukkan capsicum yg dipotong (ikut suka nak potong camna) dan cheese tadi...rasa kan garam cukup masin ke tidak dan last sekali aku masukkan lemon yg diperah dan tutup api...
inilah hasilnya ....MAKAN CAMNI PUN SODAP isk isk isk... kena belajar masak tak sedap baru aku boleh kurus agaknya

Okeh ni antara air favorite aku (isk kalau kira fav manyak ooo tapi air ni laki aku suka sekali kalau gi shopping for groceries for sure dia akan beli laaaa) GUAVA JUICE ...byk khasiat dia guava jus nih... tapi aku tak minum centu jek selalunya aku minum kan aku letakkan asam boi syokkkkkkkk weeehhhhhhh.....
laki aku mmg beli brand ni fresh & fresh
letakkan asamboi 2 biji (aku pakai yg putih punya lebih masin dan masam)
TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA siap nyum nyum nyum ...... minum sambil tutup mata laaa sedap...

2 doa saya sentiasa cun huuu:

eimma

meh belajar masak xsedap ngan saya kak..hahahaha

haslina razali

eh eh iye ke ima? isk isk isk kena duduk seminggu ngan ko menuntut ni hahahahahahahha

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP