CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 August, 2009

SELAMAT BERPOSE MULUT, PERUT DAN SEGALA GALANYA IHIKS

Salam kengkawan aku doakan kelian sume sihat sejahtera dan happy bersama family masing masing INSYA'ALLAH... esok 1 ramadhan...SERONOK nak celeb ramadhan ..no no it's just not about those tasty, nice and somewhat cheap food at the PARAM no no no bukan sebab itu tapi sebab RAMADAN adalah bulan yg berkat, bulan yg mulia, penghulu segala bulan...so dengan ini aku ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT BERPOSE tapi kena ingat bukan pose tahan lapar sahaja no no no IT ABOUT cleansing your mind and soul ... inilah satu satunya bulan di mana apa sahaja pekerjaan yg kita lakukan akan di lipat gandakan pahala nya maka berbanyak laaa bersedekah, jgn lupa solat, pergilah terawih dan kengkawan marilah kita sama sama
POSE
1. mulut- elakkan dari mengumpat dan menghina orang ..nanti pose kurang
2. telinga - jgn suka dengar gosip sangat aku tau payah mende tu seronok but we try our best eh...
3. mata - sila elakkan melihat mende mende yg tidak berfaedah dan banyak kan menonton racangan yg bercorak ke agamaan
4. akal dan minda - dari suka berpikir yg bukan bukan - cuba berpikir secara positif ada baiknya kita berprasangka baik terhadap org makanya kita pun dapat pahala
malam tadi seperti biasa my hubby kalu tengah malam mmg suka supper dan dia ajak gi kfc wuhuuu walaupun saya sedang menderita kesakitan kena penyakit kencing tak lawas painful ooo but still nak jalan juga kan dah terperap dalam rumah seminggu over makanya...
tengok keliling KFC sg petani ni dah ada kemah kemah ini yg menandakan BAZAR RAMADAN dah bermula yey....
huh sepanjang sepanjang nya kemah...kalau korang nak beli baju, kain or watever sekali kat sini mmg ada tapi please don't go awal awal masih mahal ...what i do is wait few days before raya ahaks selalu tak best gak sebab dah tinggal barang yg org takmo nak murah punya pasal sebab depa dah start lelong makanya...nasibla kalau korang nak yg elok pi laa awal but kena pandai nego harga laa yeh...
huh.... fenuh...terbayang org jual kuih biskut yg siyes tak sedap rupa lenlain tapi rasa sama camna tuh? weird kan? mmg murah jual kadang cam lelong nya harga tapi tu laa rasanya skema jek ihiks...tapi nasiblah ada gak yg sedap kalau korang pandai beli makanya kena beli sikit taste kalau sedap then baru beli terus ihiks...
kfc ni depan jam besar SUNGAI PETANI kalau u alls dari alor setar dia belah kiri
see my hubby? dia tengah beratur pakai baju hitam tuh... dia mmg suka sangat makan cheesy wedges..sebab aku sakit makanya bila dia tanya aku nak apa aku just jawab apa apalah sayang i'm in PAIN....isk lupa plak selalu pandai aku kalau time sakit camni so aku pun singgah ke 7E beli air 100+ dan balik tu minum still kureng lega terus minum plak air eno secawan...fuhhhhh lega terus..ni mesti kes aku ngamuk ngan anak tak makan hari tu yg terkena ni lupa nak minum air sebab terlalu marah..ihiks... takpelah ... malas nak cite bab tu makanya korang SELAMAT BERPOSE IYE ...walaupun saya tak dapat menikmati pose hari pertama atas sebab sebab yg tak dapat di elakkan tapi just to encourage my youngest doter so dia rasa seronok i will not eat infront of them and taunt them ihiks...

5 doa saya sentiasa cun huuu:

eimma"s

selamat berpuasa kak lina :)

(arini xnak komen jahat2...hahahaha)

haslina razali

ima selamat pose juga (saya pun apa kurang sopannya hahhahaha)

NURA

salam sobat
wah foto2nya keren nich mba LINA.

marhaban ya ramadhan,maaf lahir dan batin ya mba,,,
selamat menunaikan ibadah puasa.
semoga puasa kali ini lebih baik daripada puasa yang lalu ammiinn.

umiyumi

kak ina, bila dah nak posa nanti bgtau la br umi ckp selamat berposa hehe.. eh dah mkn ke kfc ada hidangan baru nuget udang tu fuhhhh cam cedap la. cepat la p mkn pastu bg review :)

haslina razali

umi saya dah start pose semalam ihiks..belum try lagi nantilah gi malas nak kuar dah malam malam penat ooohhh

My pride and joy

My pride and joy

nuffnang pls click

CHURP CHURP