PANASKAN OVEN PADA 200'C FOR 10 MINUTES
SEMENTARA ITU PANASKAN SETENGAH GELAS AIR DALAM POS BIARKAN MENDIDIH DAH MASUKKAN SATU BAR DARK CHOC FOR COOKING GAUL SAMPAI DIA CAIR DAN PELANKAN API
SEMENTARA ITU TELUR 6 BIJI (GRED A) PECAHKAN CAMPURKAN DENGAN 100GM GULA PERANG, 1/2 TEH SUDU BAKING POWDER DAN SECUBIT GARAM
MASUKKAN KOKO POWDER DAN GAUL SAMPAI SEBATI
WHISK DAH AGAK AGAK SEBATI TUANG KAN MASUK DALAM CHOC TADI DAN TUTUP API MASA NI WHISK PELAN PELAN
PELAN KAN API KE 170'C DAN BAKAR SELAMA 20 MINIT ..API OFF BIARKAN SEJUK SEKEJAP DALAM OVEN
TADA..... SEBENARNYA KENA MAKAN NGAN CHOC SAUCE (SINCE AKU TAK BELI PUN DOUBLE CREAM AND EXTRA CHOC NAK WAT MAKA AKU SKIP DAN MAKAN GITEW AJA) MUAHAHAHAHAHHAHAHAHA
kek ni sebenarnya untuk my darling tapi since tuan tu tak balik balik sampai anak sume tido kul 1 am maka aku kasi bebudak makan dulu by the time besday boy balik kek pun dah tinggal setengah piuk tau...huhuhuhu tapi my family kata sedap banget hik.... lenkali boleh buat lagi but tambah choc sauce dia huhuhu
ooooo lupa HAPPY BESDAY SAYANG LAGI SEKALI i lap u muah muah muahs....
0 doa saya sentiasa cun huuu:
Post a Comment